Kiezen voor een zorgverzekering met vaccinaties vergoeding

Als je van plan bent om een verre reis te maken is het verstandig om vaccinaties te nemen. Op veel populaire vakantiebestemmingen, zoals Indonesië en Thailand worden vaccinaties aanbevolen door het GGD.

Is het goedkoper om aanvullend te verzekeren voor vaccinaties?

In vrijwel alle gevallen is het voordeliger om jezelf aanvullend te verzekeren voor een vaccinatie vergoeding. Het is namelijk niet alleen de prik waar je voor betaalt, maar ook de consult. De hoogte van de kosten voor de consult hangen ook af van hoelang je op reis wil gaan. Ga je namelijk langer dan 3 maanden op reis dan is het consult uitgebreider. Het is dus aan te raden om goed te checken welke zorgverzekeraar vaccinaties vergoed. Dit kan je veel geld besparen en dat kan je goed gebruiken voor die droomreis.

zorgverzekeringen vergelijken
Verre reis met vaccinatie

Wat kost een vaccinatie?

De kosten voor het vaccineren bestaan uit een aantal verschillende onderdelen. Deze zijn als volgt:

  • Kosten voor het vaccin (Bijv. Hepatitis A/B Combi €58,-)
  • Vaccinatieboekje (rond de €14,-)
  • Kosten voor consult (vanaf ongeveer €22,-)
  • Administratiekosten (rond de €3,50)
  • Internationaal vaccinatiepaspoort ( rond de €4,-)

De bovenstaande onderdelen zijn veelvoorkomende kosten wanneer jij je wilt vaccineren voor een verre reis. Hierbij zijn de kosten een grove schatting op basis van de GGD tarieven voor de regio Utrecht. Afhankelijk van het gebied waar je naartoe reist kunnen de vaccinkosten oplopen tot wel honderden euro’s.

GGD informatie
Vaccinatiekosten Thailand

Let op dat je altijd persoonsgebonden advies krijgt bij de GGD en de kosten en onderdelen hieronder als voorbeeld gelden en mogelijk hoger of lager uit kunnen vallen.

VaccinKosten
DTP€25,-
Hepatitis A€ 51,50

Hierboven zijn de aanbevolen vaccins meegenomen die je nodig hebt voor een verre reis naar Thailand. Afhankelijk van waar je naartoe reist is het noodzakelijk om de volgende vaccins te nemen: Gele koorts, Hepaitis BMR, Tuberculose, Rabiës en Japanse Encefalitis. Daarnaast is het raadzaam om jezelf te beschermen tegen muggen. Deze kunnen allerlei virussen met zich meedragen. Extra kosten voor klamboes en dergelijken zal je zelf moeten betalen.