Goedkoopste zorgverzekering met vrije zorgkeuze

Wil je graag zelf kunnen kiezen bij welk ziekenhuis je een operatie ondergaat of welke arts je graag wilt hebben? Dan kan je er voor kiezen om de goedkoopste zorgverzekering met vrije zorgkeuze te nemen.

Waarom voor 100% keuzevrijheid kiezen?

Een zorgverzekering met 100% keuzevrijheid wordt ook wel een restitutiepolis genoemd. Hierbij kan je zelf kiezen naar welk ziekenhuis je gaat voor een behandeling. Dat kan een groot voordeel zijn omdat je kan vergelijken welk ziekenhuis de beste behandeling voor jou medische complicatie aanbiedt. Daarbij kan het zo zijn dat als je in een kleinere stad woont, dat niet iedere zorgverzekeraar een contract heeft met het ziekenhuis bij jou in de buurt.

De enige uitzondering wanneer iedereen tijdelijk 100% keuzevrijheid heeft is bij een spoedopname in een ziekenhuis. Stel je krijgt een ongeluk en moet met de ambulance mee, dan wordt je naar het dichtsbijzijnde ziekenhuis gebracht en daar behandeld. Je zorgverzekeraar vergoedt dan de behandeling nadat je eigen risico opgebruikt is.

Zorgverzekeringen vergelijken
Goedkoopste zorgverzekering met vrije zorgkeuze

100% keuzevrijheid bij de goedkoopste zorgverzekering

Een basisverzekering is voor iedereen gelijk, dit is wettelijk bepaald door de overheid. Als je dus een zorgverzekering wilt met 100% keuzevrijheid kan je veel geld besparen door voor de goedkoopste zorgverzekering te kiezen. Dan heb je dezelfde basisdekking als bij andere zorgverzekeraars, alleen betaal je dan een minder hoge zorgpremie. Vergelijk zorgverzekeringen dus altijd grondig voordat je een keuze maakt.

ZorgverzekeraarDekkingKosten p/m
Zorg & ZekerheidBasisverzekering + 100% keuzevrijheid€ 103,95
Zorg DirectBasisverzekering + 100% keuzevrijheid€ 107,83
OHRABasisverzekering + 100% keuzevrijheid€ 107,95
United ConsumersBasisverzekering + 100% keuzevrijheid€ 109,98
Delta LloydBasisverzekering + 100% keuzevrijheid€ 114,80
ONVZBasisverzekering + 100% keuzevrijheid€ 118,34
Zorg & ZekerheidBasisverzekering + 100% keuzevrijheid€ 118,45

Let op: Dit zijn alleen enkele zorgverzekeraars die een 100% keuzevrijheid aanbieden bij een basisverzekering. De bovenstaande prijzen zijn op basis van een eigen risico van € 385,-.

Zorgverzekeringen vergelijken
Vrije zorgkeuze kan zeer prettig zijn omdat je niet gebonden bent aan bepaalde ziekenhuizen of zorgverleners. Het is echter wel zo dat je hier een hogere zorgpremie voor betaalt.