Goedkoopste zorgverzekering met tandarts

Ben je de afgelopen jaren niet veel naar de tandarts geweest en ben je bang voor hoge tandartskosten? Bekijk dan wat de goedkoopste zorgverzekeringen met tandartsbehandelingen zijn.

Waarom zou ik mezelf aanvullend verzekeren voor de tandarts?

Jezelf aanvullend verzekeren voor de tandarts is geen slecht idee. De kosten voor de tandarts lopen per kliniek uiteen en kunnen fors oplopen. Een periodieke controle kost niet veel geld, als je deze slechts 1x per jaar nodig denkt te hebben kan jij je beter niet aanvullend verzekeren. Wil je dit wel 2x per jaar doen, dan is het raadzaam om je aanvullend te verzekeren. Dit omdat je tandartskosten goedkoper zijn bij je zorgverzekeraar dan als je deze los zelf zou betalen.

Zelf tandartskosten betalen

Als de tandarts bij een periodieke controle er achter komt dat je een wortelkanaalbehandeling nodig hebt, dan is het heel handig om aanvullend verzekerd te zijn. Gemiddeld kost een behandeling voor één wortelkanaal ongeveer € 300,-, dat is exclusief de vulling of kroon. Om je een idee te geven hoeveel geld je dit in totaal kan kosten hebben we hieronder de gemiddelde tandartstarieven op een rij gezet per behandeling.

BehandelingBeschrijvingKosten
Periodieke controleControle – Röntgenfoto – Gebitsreiniging€ 65,-
Wortelkanaalbehandeling (1 kanaal)Verdoving – Röntgenfoto – Rubberdam – Elctronische lengtebepalen – Éénkanalig element – Endodontisch consult – Insluiten Calcium Hydroxide – Roterend instrumentarium€ 300,-
TandvleesbehandelingOnderzoek tandvlees met parodontiumstatus – Röntgenfoto – Verdoving – Reinigen worteloppervlak – Herbeoordeling tandvlees met parodontiumstatus – Bespreken vervolgtraject – Evaluatie tandvlees€ 1200,-
KroonRöntgenfoto – Verdoving – Plastic opbouw – Kroon – Tandtechniekkosten€ 600,-

Hierboven zijn slechts enkele behandelingen uitgelicht. Behandelingen waarbij de tandarts implantaten moet inbrengen kosten soms tot wel meer dan € 2000,-. Wil je geen risico lopen op te hoge kosten? Vergelijk dan de goedkoopste zorgverzekeringen met een aanvullend tandartspakket.

Zorgverzekeringen vergelijken
Tandarts vergoeding bij de goedkoopste zorgverzekering

Goedkope zorgverzekeringen met tandartsvergoeding

Het vergelijken van zorgverzekeringen met tandarts pakketten kan je veel geld besparen. Het is wel zo prettig als je minder aan je zorgverzekeraar betaalt en er meer voor terug krijgt dan als je de tandartskosten zelf zou betalen. Afhankelijk van de hoogte van vergoeding in je pakket kan het zo zijn dat je niet bij iedere tandarts terecht kan. In sommige gevallen hebben zorgverzekeraars contracten met specifieke tandartsen zodat ze de kosten voor zichzelf kunnen verlagen. Dit houdt voor jou wel in dat je keuzevrijheid beperkt wordt. Je kan er ook voor kiezen om een zorgverzekering met 100% keuzevrijheid te combineren met een aanvullend tandarts pakket.

VerzekeraarPakketKeuzevrijheidVergoedingKosten p.m.
UnivéBasispakket + Tand250100%75% tot € 250,- 111.15
AnderzorgBasispakket + Tand 75% €250100%75% tot € 250,- 111.50
CZ DirectNatura Direct met Tand 1100%75% tot € 250,- 113.65
De FrieslandBasisverzekering met TV standaardn.t.b.80% tot € 250,- 114.90
United ConsumersBasispakket + Tand Goedn.t.b.80% tot € 250,- 115.47
Zorg & ZekerheidBasiverzekering + AV Gemak100%75% tot € 250,- 115.95

Let op dat dit slechts enkele zorgverzekeraars zijn met een tandartsverzekering bij een vergoeding vanaf 75% tot € 250,-. De goedkoopste zorgverzekering met tandarts pakket heeft een beperkte zorgkeuze en vergoed slechts 75% van de kosten tot een maximum bedrag van € 250,-. Je kan er ook voor kiezen om dit uit te breiden tot een hoger vergoeding. De mogelijkheden in onze zorgverzekering vergelijker zijn als volgt:

  • 75% vergoed tot € 250,-
  • 100% vergoed tot € 250,-
  • 75% vergoed tot € 500,-
  • 100% vergoed tot € 500,-
  • 75% vergoed tot € 750,-
  • € 1000,- of meer vergoed
Zorgverzekeringen vergelijken
Als je slechts één periodieke controle per jaar laat uitvoeren door je tandarts, is het voordeliger om jezelf niet aanvullend te verzekeren. Een aanvullend pakket voor tandarts kost je dan meer dan het oplevert.