Goedkoopste zorgverzekering met orthodontie

Als je kinderen een minder goed gebit hebben, bestaat de kans dat ze een beugel nodig hebben. Jezelf aanvullend verzekeren voor orthodontie is dan geen slecht idee. De kosten voor de orthodontist kunnen hoog oplopen.

Hoe verzeker ik mijn kind aanvullend voor orthodontie?

Je kind is altijd ingeschreven bij je eigen zorgverzekering. Let hier wel op dat als je alleen een basisverzekering hebt, je kind dan alleen recht heeft op de vergoedingen uit de basisverzekering. Als je dus graag een vergoeding voor orthodontie wilt, dan moet jij jezelf aanvullend verzekeren en je kind bij je zorgverzekering inschrijven. Over het algemeen is de vuistregel: schrijf je kind in bij de partner met de uitgebreidste zorgverzekering.

Het voordeel van vergoeding voor orthodontie

De grootste reden om te kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering die een vergoeding aanbiedt voor orthodontie zijn de kosten. Naar schatting kost de behandeling van een kind tussen de € 1800,- en € 2500,-. De behandelingsduur ligt tussen de twee en drie jaar, waarbij de meeste kosten in de eerste twaalf maanden gemaakt worden.

Wachttijd en medische acceptatie voor aanvullend orthodontie pakket

Niet iedere zorgverzekeraar neemt je direct aan voor een aanvullend pakket. Zorgverzekeraars hoeven je namelijk alleen direct te accepteren bij de basisverzekering. Bij een medische acceptatie wilt de zorgverzekeraar eerst je medische gegevens alvorens ze je toelaten. Mocht blijken dat je veel zorgkosten zal gaan maken, dan kan het zijn dat je geweigerd wordt. Als jij je aanvullend wilt verzekeren voor orthodontie dan kan het ook zo zijn dat je zorgverzekeraar een wachttijd hanteerd voordat je gebruik kan maken van de vergoedingen. Controleer van tevoren de polisvoorwaarden van de zorgverzekeraar alvorens je hiervoor kiest.

Zorgverzekeringen vergelijken
bekijk welke zorgverzekeraars je direct accepteren voor orthodontie
Goedkoopste zorgverzekering met orthodontie

Zorgverzekeringen met vergoedingen orthodontie

Veel zorgverzekeraars bieden aanvullende pakketten aan waarin een vergoeding voor orthodontie is opgeneomen. Hieronder is een overzicht van zorgverzekeraars die wij vergelijken met een vergoeding voor orthodontie. Hierbij is per verzekeraar het goedkoopste product uitgekozen. De onderstaande prijzen zijn voor de aanvullende pakketten, hierbij zijn de kosten voor de goedkoopste basisverzekering inbegrepen. Dit is gebaseerd op een eigen risico van € 385,-.

ZorgverzekeraarVergoedingAcceptatieKosten p/m
Ohra100% max. € 750,- eenmaligDirect€ 122,15
ONVZ100% max. € 1365,- eenmaligDirect€ 139,91
PRO Life100% max. € 1500,- eenmaligDirect€ 135,40
Salland75% max. nooit meer dan € 250,- p.j.Direct€ 114,91
United Consumers100% max. € 1500,- eenmaligMedische acceptatie€ 117,39
Zorg Direct75% max. nooit meer dan € 250,- p.j.Direct€ 116,75
Zorg & Zekerheid100% max. € 1000,- eenmaligDirect€ 127,15

Van de bovenstaande zorgverzekeraars heeft alleen United Consumers een medische acceptatie. Bij de andere zorgverzekeraars wordt je direct geaccepteerd voor de verzekering en kan je snel een afspraak maken bij de orthodontist.

Zorgverzekeringen vergelijken
De kosten voor de orthodontist kunnen hoog oplopen. Vergelijk dus altijd welke zorgverzekeringen een vergoeding voor de ortho aanbieden. Let daarbij ook op dat jij je kind inschrijft bij de ouder met de uitgebreidste zorgverzekering, dan profiteren zij mee van een uitstekende dekking.