Zorgverzekering met korting

Door de hoge maandlasten die zorgverzekeringen veroorzaken is het slim om te kijken op welke zorgverzekering je een korting krijgt.

bekijk de kortingen

Korting door hoger eigen risico

De kosten voor je zorgverzekering kunnen omlaag door het eigen risico te verhogen. Dit is alleen gunstig in het geval dat je geen ziektekosten maakt. Bij het verhogen van het eigen risico met 500 euro ontvangt men daar ongeveer de helft van terug in de vorm van een korting op de zorgpremie.

Hoe verhoog ik mijn eigen risico voor meer korting?

Je kan het eigen risico eenvoudig online aanpassen bij je zorgverzekeraar. Indien er geen online omgeving is kan je altijd contact opnemen met de klantenservice. Hieronder zie je in welke stappen je het eigen risico kan verhogen. Let op dat niet iedere zorgverzekeraar alle stappen toelaat. Let op dat het tussentijds aanpassen van je eigen risico niet mogelijk is. Dit kan slechts één keer per jaar tussen half november en 1 januari.

  • € 385,- (standaard)
  • € 485,-
  • € 585,-
  • € 685,-
  • € 785,-
  • € 885,-
Vergelijk korting eigen risico
Zorgverzekering met korting

Zorgverzekeraars die online korting aanbieden

Het komt veel voor dat zorgcollectieven je een korting aan kunnen bieden op een zorgverzekering. Een voorbeeld daarvan is United Consumers. Zij bieden VGZ zorgverzekering aan via een zorgcollectief. Hierdoor kunnen ze een hoge korting van maar liefst 10% aanbieden op de basisverzekering van VGZ.

Bij zorgcollectieven wordt vaker een korting gegeven op de basisverzekering. Toch gebeurd dit ook zonder collectieven. Bij sommige zorgverzekeraars krijg je een online korting als je een zorgverzekering afsluit via onze zorgvergelijker. Er is ook één zorgverzekeraar die de korting aanbiedt op de producten in de winkel i.p.v. de verzekering zelf. De HEMA kan dit realiseren doordat ze zowel fysieke winkels hebben met producten als een afdeling die verzkeringen aanbiedt. De korting geldt ook voor de broodjes met rookworst.

ZorgverzekeraarKortingMaandprijs
United Consumers10% op VGZ basisverzekering€ 104,58
Ohra8% op basisverzekering€ 107,95
Hema10% op bijna alle HEMA producten€ 108,-
Zorg en Zekerheid5% op basisverzekering€ 109,20
Delta Lloyd4% op basisverzekering€ 114,80

De bovenstaande maandprijzen zijn gebaseerd op de goedkoopste basisverzekering per zorgverzekeraar.

zorgverzekeringen vergelijken