Goedkoopste zorgverzekering met hoogste eigen risico

De eenvoudigste manier van besparen op je zorgverzekering is door te kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met het hoogste eigen risico. Let op dat hier wel nadelen aan zitten.

Het nadeel van het maximale eigen risico

Momenteel is het maximale eigen risico € 885,-. Dit houdt in dat als je ziek wordt en zorg nodig hebt, veel behandelingen eerst van je eigen risico afgaan voordat je deze vergoed krijgt vanuit de zorgverzekering. Hoe hoger je eigen risico des te meer eigen geld je in moet leggen voor je zorgkosten.

Het voordeel van maximaal eigen risico

De grootste reden om te kiezen voor het hoogste risico is dat je hiermee de goedkoopste zorgverzekering kan krijgen die er is. Hoe hoger je eigen risico hoe lager de zorgpremie. De verschillen kunnen oplopen tot wel meer dan € 20,- per maand.

Een leuk bedrag, maar als we kijken naar wat je jaarlijks terugkrijgt voor het fors verhogen van het eigen risico is het niet geheel in verhouding. Zo verhoog je het eigen risico met € 500,- per jaar, maar gaat de premie slechts met twee tientjes per maand omlaag. Op jaarbasis kan het je dus € 120,- besparen, maar ook fors meer kosten als je ineens langs de kaakchirurg moet voor verstandskiezen.

Zorgverzekeringen vergelijken
Goedkoopste zorgverzekering met hoogste eigen risico

Zorgverzekeringen vergelijken met het hoogste eigen risico

Ondanks dat iedere zorgverzekeraar de zorgpremie verlaagt als jij je eigen risico verhoogt, zit er een fors verschil in premies tussen de verzekeraars. Een basisverzekering kan bij de ene zorgverzekeraar € 76,- per maand kosten terwijl dat bij de ander € 85,-. Met die besparing kan je een keer leuk uiteten met je vriend of vriendin, of een leuk dagje uit met de kinderen organiseren.

Heb je veel aanvullende zorg nodig zoals fysiotherapie en dergelijken? Dan is het wellicht niet het beste idee om voor het hoogste eigen risico te kiezen. Vaak gaat veelvuldige zorg gepaard met veel zorgkosten.

Goedkope zorgverzekeringen met hoogste eigen risico

ZorgverzekeraarEigen risicoZorgkeuzeKosten p/m
Anderzorg€ 885,-100%€ 78,00
Zorg & Zekerheid€ 885,-100%€ 78,95
De Friesland€ 885,-n.t.b.€ 81,95
Hema€ 885,-n.t.b.€ 84,00
CZ Direct€ 885,-n.t.b.€ 85,55

Let op: Dit zijn alleen enkele zorgverzekeraars met het hoogste eigen risico. De bovenstaande prijzen zijn dat van de basisverzekering.

Stapsgewijs kan je het eigen risico verhogen. Mocht je een eigen risico van € 885,- te hoog vinden, dan kan je ook een andere variant kiezen. Zo is de trede als volgt:

  • € 385,-
  • € 485,-
  • € 585,-
  • € 685,-
  • € 785,-
  • € 885,-
Zorgverzekeringen vergelijken
Door te kiezen voor het hoogste risico heb je wel kans dat als je zorgkosten maakt, je dit veel meer geld kan kosten dan als je het eigen risico laat voor wat het is.