Goedkoopste zorgverzekering met fysiotherapie

Fysiotherapie kan veel geld kosten als je ouder 18 jaar of ouder bent en je hiervoor niet aanvullend verzekerd. Gemiddeld kost één behandeling bij de fysiotherapeut tussen de € 37,- en € 45,-.

Hier zie je de vijf goedkoopste zorgverzekeringen met fysiotherapie behandelingen. Via de zorgverzekeringen vergelijken knop in de sectie hieronder kan je een totaal overzicht van alle zorgverzekeringen met fysiotherapie vinden.

ZorgverzekeraarVergoedingKosten p/m
Anderzorg6 behandelingen€ 105,95
Univé9 behandelingen€ 107,65
De Friesland9 behandelingen€ 110,90
United Consumers7 behandelingen€ 112,07
CZ Direct9 behandelingen€ 112,70

Vergelijk aanvullende pakketten in combi met een basisverzekering

Als je de goedkoopste zorgverzekering wilt met een volledige vergoeding aan fysiotherapie behandelingen, dan kan je het beste gebruik maken van onze zorgvergelijker. Hierbij kan je aangeven hoeveel fysiobehandelingen jij wilt ontvangen en wat voor soort zorgverzekering je hierbij wilt hebben. Let wel op dat als je kiest voor een basisverzekering je niet volledige keuzevrijheid hebt bij alle zorgverzekeraars. Het is dus raadzaam om te controleren of jou zorgverzekeraar wel een fysiotherapeut onder contract heeft staan.

Zorgverzekeringen vergelijken
Fysiotherapie bij de goedkoopste zorgverzekering

Waarom zorgverzekeringen vergelijken met fysiotherapie?

Het vergelijken van zorgverzekeringen met aanvullende pakketten kan je veel geld besparen. De pakketten lopen namelijk ver uiteen bij zorgverzekeraars. Zo bevat een pakket bijvoorbeeld volledige fysiotherapie, maar niet veel andere extra’s. Deze beperkte aanvullende pakketten zijn voordeliger dan hele uitgebreide pakketten. Als de beperkte pakketten precies bevatten wat je zoekt betaal je wellicht € 25,- i.p.v. € 66,- per maand .

Vaak wordt er door zorgverzekeraars wel een maximum aantal behandelinge vastgesteld bij een volledige dekking van fysiotherapie. In veel gevallen zal je ook niet meer dan 20 behandelingen nodig hebben. Mocht dat wel het geval zijn, dan ben je eerder chronisch ziek en gelden uitzonderingen voor fysiotherapie behandelingen.

Zorgverzekeringen vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering met onbeperkt fysiotherapie

Het is ook mogelijk om echt onbeperkt fysiotherapie af te nemen. Hierbij zijn in onze vergelijker slechts twee zorgverzekeraars die dit aanbieden. Let wel op dat dit geen goedkope zorgverzekeringen zijn, maar wel de goedkoopste als je onbeperkt fysiotherapie wilt.

ZorgverzekeraarZorgverzekeringKosten p/m
De Frieslandonbeperkt fysio€ 160,45
ONVZ100% keuzevrijheid + onbeperkt fysio€ 176,51
Delta Lloyd100% keuzevrijheid + onbeperkt fysio€ 261,14

De bovenstaande kosten betreffen een basisverzekering met een eigen risico van € 385,-.

Als je 18 jaar of ouder en chronisch ziek bent en veel fysiotherapie nodig hebt, moet je zelf de eerste 20 behandelingen betalen. Daarna worden deze vergoed vanuit de basisverzekering. Het eigen risico geldt daarom vanaf de 21ste behandeling, dit kost nog dan nog eens minimaal € 385,- per jaar. Je kan er wel voor kiezen om je aanvullend te verzekeren voor de eerste 20 fysiobehandelingen of alle fysiobehandelingen.