Goedkoopste zorgverzekering met alternatieve geneeswijzen

In Nederland is het mogelijk om je aanvullend te verzekeren voor alternatieve geneeswijzen. Hieraan zitten wel vaak voorwaarden verbonden. Een veelkomende eis is dat de alternatieve genezer aangesloten is bij een beroepsvereniging.

Hier zie je de vijf goedkoopste zorgverzekeringen met alternatieve geneeswijze. Het overzicht is gebaseerd op een vergoeding tot € 150,- inclusief basisverzekering of hoger indien deze voordeliger is.

ZorgverzekeraarVergoedingKosten p/m
United Consumerstot € 300,-€ 112,07
CZ Directtot € 200,-€ 112,70
Univétot € 250,-€ 112,90
Anderzorgtot € 200,-€ 117,75
Besuretot € 200,-€ 118,15
Vergelijk alle aanvullende pakketten

Wat zijn alternatieve geneeswijzen?

Alternatieve geneeswijzen zijn een vorm van zorg voor een ziekte of aandoening die niet onder de reguliere geneeskunde vallen. Van oudsher is deze vorm van genezing afkomstig uit China. Één van de meest bekende alternatieve geneeswijzen is acupunctuur. Daarnaast komt het vaak voor dat er alternatieve drankjes en pillen gebruikt worden bij het bestrijden van een ziekte. Hiervan is de werking niet wetenschapelijk bewezen, maar hiervoor kan jij je dus wel aanvullend verzekeren. Hieronder is een overzicht van alternatieve geneeswijze:

MethodeBeschrijving
AcupunctuurBij acupunctuur wordt vaak gedacht aan het inbrengen van naalden op drukpunten. Tegenwoordig is het echter ook mogelijk om door middel van bestraling of lasers of een laag frequentie wisselstroom de drukpunten te raken.
AntroposofieBij antroposofie staat persoonlijke ontwikkeling centraal en wordt er vanuit de vereniging in Nederland ondersteuning aangeboden aan leden. Het wordt een ieder geacht om zelf een ontwikkelingsweg in te gaan en zijn/haar inzichten te verdiepeden.
ChiropractieChiropractie gaat er van uit dat het zenuwstelsel alle processen binnen het lichaam bestuurt. Chiropractors behandelen gewirchten dan ook overal in het lichaam of mechanische problemen aan te pakken bij bijvoorbeeld spierpijn of spijsverteringsproblemen.
FytotherapieDeze manier wordt ook wel kruidengeneeskunde genoemd. Hiermee worden gezondheidsklachten en ziekten behandeld met plantaardige middelen.
GeneesmiddelenAls je medicijnen haalt bij een alternatieve genezer waarvan de wetenschappelijke werking niet is vastgesteld wordt dit vergoed bij je aanvullend pakket. Lees hiervoor wel goed de voorwaarden van door of jou alternatieve geneesmiddel hiervoor in aanmerking komt.
HomeopathieDeze vorm van genezing kan gezien worden als de werking van placebo’s.
IriscopieDeze vorm van genezing gaat uit van de iris in je oog. Hier wordt gekeken om te achterhalen waar je klachten vandaan komen. Daarna wordt er een speciaal dieet gegeven om van je klachten af te komen.
Manuele geneeskundeDeze geneskunde focust zich op de wervelkolom, de spieren en de gewrichten in je armen en benen.
MoermantherapieDeze methode is bedacht door de Nederlandse huisarts Cornelis Moerman. De behandeling is gericht op kanker patiënten en schrijft een speciaal dieet voor met toediening van extra voedingsmiddelen middels voedingssuplementen.
NeuraaltherapieBij deze therapie krijg je injecties met verdovende middelen ingespoten zodat de balans in je lichaam herstelt.
Orthomanuele therapieDeze therapie richt zich op het achterhalen van wervelstandafwijkingen en hoe deze te behjandelen. Zo wordt vooral gekeken naar de houding van je lichaam en hoe dit effect heeft op je gezondheid.
Orthomoleculaire geneeskundeDeze geneesmethode gaat uit van een goede balans van natuurlijke voedingsstoffen.
Orthopedische geneeskundeDeze geneesmethode gaat uit van een goede balans van natuurlijke voedingsstoffen.
OsteopathieDeze geneeswijze gaat ervan uit dat verminderde beweeglijkheid van weefsels en structuren een slechte invloed hebben op je welzijn. Osteopaten zouden deze obstructies in de structuren met de hand kunnen opsporen en weer beweeglijk maken.
Podo-orthesiologieDeze therapie let op je lichaamshouding en werkt eraan deze te verbeteren. Dit zodat de klachten die hier uit voortkomen zullen verdwijnen.
ShiatsutherapieEen vorm van acupunctuur, waarbij in plaats van naalden gewerkt wordt met handen.
Zorgverzekeringen vergelijken
Goedkoopste zorgverzekering met alternatieve geneeswijzen
Voor alternatieve geneeswijzen kan jij je aanvullend verzekeren. Veel zorgverzekeraars stellen wel aanvullende voorwaarden voor de vergoedingen van bepaalde behandelingen dus controleer dit goed in je polisvoorwaarden alvorens je een behandeling start en declareert.