Eigen risico stijgt ook in 2018

Nu prinsjesdag er op zit is het officieel: het eigen risico gaat ook in 2018 weer stijgen. In 2018 zal het eigen risico in totaal € 400,- bedragen, een stijging van € 15,-. Eerder werd al duidelijk dat de zorgpremie ook zou gaan stijgen in 2018.

Verkiezingsbeloftes verbroken

Ondanks mooie praatjes kan het niet anders dan dat het eigen risico gaat stijgen. Doordat de zorg steeds duurder wordt en steeds meer mensen zorg nodig hebben door de vergrijzing is het niet realistisch om het eigen risico te verlagen. Het is zelfs zo het huidige eigen risico van € 385,- niet vastgehouden kan worden. Als de huidige trend naar verwachting doorzet zal het eigen risico in 2021 zelfs € 100,- hoger liggen dan nu het geval is.

Wist je dat het eigen risico is geïntroduceerd in 2008 en destijds slechts € 150,- in totaal was? De grootste stijging van het eigen risico vond plaats van 2012 op 2013. Destijds steeg het eigen risico van € 220,- naar € 350,-. In 2016 en 2017 is het eigen risico juist gelijk gebleven.

Zorgtoeslag stijgt mee

Voor lage inkomens zal er weinig veranderen, de zorgtoeslag stijgt namelijk met de oplopende kosten mee. Hierdoor wordt de koopkracht van lagere inkomens gewaarborgd. Hierbij is ook rekening gehouden met de stijgende kosten voor een zorgverzekering.

Wie zo veel mogelijk wilt besparen op zijn zorgverzekering kan het beste alle zorgverzekeraars vergelijken. Daarbij is het raadzaam om te kijken welke zorgverzekering het goedkoopste is in uw situatie. Ten opzichte van sommige zorgverzekeraars bespaart men al snel meer dan € 300,- per jaar.

Goedkoopste zorgverzekering
Eigen risico stijgt ook in 2018
Met een maximaal eigen risico bespaar je veel geld op je maandelijkse premie. Dit is alleen verstandig om te doen als je geen zorg nodig hebt. Let op: een ongeluk zit in een klein hoekje.