Combinatiepolis

Je kunt tussen verschillende soorten polissen kiezen bij het afsluiten van een zorgverzekering. Naast de reguliere natura en restitutiepolis, kun je ook kiezen voor een combinatie van deze twee.

Wat is een combinatiepolis

Een combinatiepolis is een combinatie tussen een naturapolis en een restitutiepolis. Met deze combinatiepolis bieden zorgverzekeraars je zowel de voordelen van een naturapolis als de voordelen van een restitutiepolis. In een combinatiepolis is sommige zorg wel gecontracteerd en sommige zorg niet.

Voordelen

Met een combinatiepolis heb je meer keuzevrijheid dan met een naturapolis maar is de premie lager als bij een restitutiepolis.

Nadelen

Wanneer je voor een combinatiepolis kiest kun je niet bij elke zorgaanbieder terecht. Van tevoren kun je in de polisvoorwaarden van de zorgverzekeraar opzoeken bij welke zorgaanbieders je allemaal terecht kunt. Een ander nadeel is dat het kan voorkomen dat je zorgkosten zelf moet voorschieten. Wanneer de zorg onder de naturadekking valt, worden de kosten rechtstreeks bij de zorgverzekeraar gedeclareerd maar wanneer je wordt behandeld door een zorgaanbieder die onder de restitutiedekking valt, betaal je de rekening eerst zelf.

Bekijk hier meer informatie over naturapolis en restitutiepolis.

Meer keuzevrijheid dan bij een naturapolis, minder hoge premie dan bij een restitutiepolis.
Bij sommige zorgaanbieders worden de zorgkosten direct gedekt, bij sommige moet je de factuur voorschieten.