Budgetpolis

Sommige verzekeraars hebben naast reguliere zorgverzekeringen als een natura en restitutiepolis, een extra goedkope zorgverzekering welke de budgetpolis wordt genoemd.

Wat is een budgetpolis

Een budgetpolis werkt net zoals een naturapolis waarbij je alleen kan worden behandeld door een zorgaanbieder waar jouw zorgverzekeraar een contract mee heeft afgesloten. Het verschil is echter dat je met een budgetpolis nog minder keuze hebt in zorgaanbieders dan bij een naturapolis.

Voordelen

Wanneer je gezond bent, weinig zorgkosten verwacht of genoegen neemt met een beperkte keuze aan zorgaanbieders, kun je veel geld besparen door te kiezen voor een budgetpolis. De reden dat de kosten voor een budgetpolis lager liggen dan bij een natura of een restitutiepolis is omdat de zorgverzekeraar contracten afsluit met een selectief aantal zorgaanbieders.

Nadelen

Het nadeel van een budgetpolis is dat je gebonden bent aan de zorgaanbieders waar jouw verzekeraar een contract mee afgesloten heeft. Mocht je toch door een andere zorgaanbieder willen worden geholpen, dan moet je een deel van de kosten zelf betalen waarbij het bedrag bij een ziekenhuisopname flink kan oplopen.

Heb je liever een goedkope polis waarbij je meer keuze in zorgaanbieders hebt? Vergelijk dan alle zorgverzekeringen en pas de filters aan naar jouw situatie.

Goedkoop in vergelijking tot een naturapolis vanwege de contracten die zijn afgesloten met een kleine selectie zorgaanbieders.
Je bent gebonden aan de zorgaanbieders waar jouw verzekeraar een contract mee afgesloten heeft.