Tips om te besparen op je zorgverzekering

Jaarlijks stappen ruim één miljoen Nederlanders over naar de voor hun goedkoopste zorgverzekering. Niet zo gek als je bedenkt dat de afgelopen jaren de zorgverzekeringen steeds duurder zijn geworden.

Hoe bespaar ik op mijn zorgverzekering?

Het is zeer vervelend dat de zorgverzekering duurder wordt in 2018. Toch zijn er mogelijkheden om de kosten hiervan in te perken. Dat hangt wel af van het soort zorg dat je nodig hebt. Als je slechts een basisverzekering nodig hebt dan kan je simpelweg voor de goedkoopste zorgverzekering kiezen. Daarbij is het mogelijk om je eigen risico aan te passen.

Vergelijk zorgverzekeringen

Het meest voor de hand liggende is natuurlijk om alle zorgverzekeringen met elkaar ter vergelijken. We begrijpen dat het veel moeite kan kosten als je op moet zoeken hoeveel zorgverzekeraars er zijn en wat ze aanbieden. Daarom kan je bij ons zorgverzekeringen vergelijken en zie je direct wie de goedkoopste is.

Aanpassen eigen risico

Het eigen risico aanpassen is niet voor iedereen weggelegd. Als je veel zorg nodig hebt dan betaal je vaak eerst je eigen risico. Als je dus je eigen risico verhoogt naar € 885,- en dit bedrag zelf eerst moet ophoesten, dan verdien je dat niet terug met de korting op je zorgverzekering.

Denk je niet veel of geen zorgkosten te maken, dan kan je ervoor kiezen om je eigen risico te verhogen in ruil voor korting op je zorgverzekering. Zo kan de premiekorting oplopen tot meer dan € 20,- per maand en kan je alsnog een zorgverzekering onder de € 80,- per maand krijgen in 2018.

Bespaar op je zorgverzekering
Tips om te besparen op je zorgverzekering
Een basisverzekering is voor iedereen verplicht, door voor de goedkoopste kiezen kan je er in ieder geval voor zorgen dat je maandlasten zo laag mogelijk blijven.